Gyurcsány ismét főszerepben


Kiss Dávid

Két hét telt azóta, hogy Gyurcsány Ferenc bejelentette pártja új aláírásgyűjtő kampányát: „Ne szavazhasson aki soha nem élt itt és nem viseli döntései következményeit!” Állítása szerint ne Sydney-ben vagy éppenséggel Székelyudvarhelyen döntsenek a magyar politika irányáról, mert számításaik alapján 2014-ben a határon túli szavazatokon múlott legalább egy darab listás mandátum, tehát megakadályozható egy következő kétharmad!

Tény, hogy a Demokratikus Koalíció kampánya régi sebeket szakított fel, amit ők továbbra is csak mélyíteni tudnak, teszik mindezt >>nemzetegyesítés<< címszó alatt. Azt mondják csak a szavazati jogot vennék el, miközben meg se szavazták a kettős állampolgárságról szóló törvényt. A 2004-es népszavazás óta a baloldalnak mondhatni semmi keresnivalója nincs a határon túli magyarok között. Azon honfitársaink között akiknek szülei, nagyszülei egyszer csak megszűntek magyar állampolgárok lenni, itt a Kárpát-medencében, de a magyar nemzethez való tartozásukat, identitásukat nem vesztették el. Az egységes magyar nemzet összetartozását az Alaptörvény is rögzíti. Úgy látszik Gyurcsányék ezt továbbra sem képesek elfogadni.

Mint ismert 2014 óta a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar választópolgárok is szavazhatnak az országgyűlési választásokon, amennyiben kérik felvételüket a választói névjegyzékbe. Azonban lakcím híján kizárólag a pártlistákra szavazhatnak, képviselőjelöltekre nem.

„Ne szavazhasson, aki soha nem élt itt és nem viseli döntései következményeit” hangzik a DK kampány szövege, pedig a határon túli magyarok elég ideig viselték annak a következményét, hogy olyan vezetése volt hazánknak akik semmibe vették őket.

Akik olcsó munkaerőként és teherként tekintettek rájuk. Akik azt mondták róluk, hogy veszélyeztetik az állásainkat, álmainkat és családonként havi 20 000 Ft-ba kerül nekünk a kettősállampolgárság intézménye.  Ezt és még megannyi sérelmet azóta sem felejtették el. Cserben hagyták őket miközben magyarok voltak határon innen, majd azon túl is. És nem tömeges betelepítést és milliós támogatást követeltek, csak annyit szerettek volna elérni ismerjék el, hogy ők is a magyar nemzet részei, mert nem adták fel identitásukat. Ehhez képest most azt látjuk, hogy a baloldali pártok a keresztény kultúrkörtől merőben életérő, bizonytalan háttérű, illegálisan érkező bevándorlók tömegeit telepítené le és támogatná őket különféle kedvezményekkel. Kiszolgálva ezzel a központi akaratot – ezúttal - a brüsszeli elképzelést. Bárcsak egy közös választási stratégiában értenének annyira egyet, mint a betelepítés kérdésében - mondhatná egy baloldali szavazó.

A kampány igazi célját és időzítését többen találgatják: a közös lista megakadályozása, a többi baloldali szereplőtől való elkülönülés stb.. Viszont tény, hogy a pártokon keresztül, a medián át, a közélet valamennyi szereplője Gyurcsányról beszél. És ezzel el is érte célját! Az eddig is látszott, hogy a baloldalon kvázi nem történhetett meg semmi komolyabb akció Gyurcsány tudta nélkül. Most ott tartunk, hogy az országot egykor kormányzó MSZP a törpepártok között versenyez. Közben Gyurcsány egyre meggyőzőbben játssza el a baloldal vezetését.

https://reaktor.blogstar.hu/./pages/reaktor/contents/blog/44664/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?