„Most kell szerénynek lenni, mert most van mire!”

Krupincza Mia

Megtartotta XXVII. Tisztújító Kongresszusát a Fidesz november 12-én, vasárnap Budapesten a Hungexpo G pavilonjában. A kongresszuson elhangzó beszédek hívószavai a következők voltak: Isten, haza, család, szövetség és nem utolsó sorban védelem. Az esemény fénypontja természetesen hazánk miniszterelnökének, a párt újból megválasztott elnökének, Orbán Viktornak a beszéde volt.

Ahogy az a nap folyamán több alkalommal is elhangzott ez volt a jövőre már harminc éves fennállását ünneplő pártszövetség eddigi legnagyobb kongresszusa, amelyet megtiszteltek jelenlétükkel a külhoni és belföldi társszervezetek képviselői mellett rangos külföldi tisztségviselők is. A tisztújításon mintegy ezer csoport 1600 küldöttje képviseltette magát, akik komoly érdeklődéssel hallgatták a felszólalókat.

Valamennyi beszéd a manapság jól ismert ’Védjük meg az országot!” szlogen sok rétűségét tárta fel. Természetesen a témát a legjobban Orbán Viktor miniszterelnök bontotta ki szerteágazó mondandójában, amely nemcsak az elmúlt hét, hanem az elmúlt lassan harminc év fontosabb pillanatait is megpendítette rövid és tömören, de olyan képletesen, hogy valamennyi teremben helyet foglaló megértette a sorok közötti üzenetet.

Mert a védelem nemcsak a határaink védelmét, és a Soros-terv szerves részét képező illegális bevándorló áradat elleni hathatós fellépést jelenti. Mindezek migrációs politikánk olyan elemei, amelyek miatt Brüsszel előszeretettel lép fel kettős mércével a konzervatív kormányzó erő ellen. A védelem ennél jóval több területre kell, hogy kiterjedjen!
A Fidesznek és szövetségeseinek azért kell fokozottan az előttünk álló szűk félévben hadba szállnia, hogy az elmúlt lassan több mint hét év során a polgárok érdekében és minél jobb megélhetése érdekében végrehajtott intézkedéseket és fejlesztéseket megőrizzük, és tovább folytathassuk.

Aki kicsit is józanul gondolkodik, be kell hogy lássa,  amennyiben a jelenlegi kormány kezéből a választók kivennék a hatalmat, és a túlélésre operáló, identitásválsággal küzdő ellenzék kezébe kerülne egy kedvezőtlen fordulat során az ország sorsa, akkor egy-egy tollvonás elegendő lenne ahhoz, hogy semmissé váljanak többek között a rezsicsökkentés eredményei, a családi kasszákat is kedvezően érintő adókedvezmények vagy a fokozatosan emelkedő bérek ügyei is. Nem beszélve a teljes foglalkoztatás kérdéséről, amely során olyan munkaerő-piaci programok valósultak a közfoglalkoztatás fokozatos csökkentése mellett, amelyek lehetővé teszik lassan azt, hogy aki dolgozni szeretne, az el tudjon helyezkedni, és a munka érték legyen, ne pedig kínszenvedés! Azonban ahhoz, hogy még jobb megélhetést biztosítsanak az embereknek a kormánynak még szüksége még újabb négy év felhatalmazásra!

Orbán Viktor elmondta, hogy végigtekintve a megjelenteken, bizton állíthatja, hogy a Fidesz készen áll arra, hogy jövőre felvegye a kesztyűt, és megküzdjön azért is, hogy történelmet írjon! Ha 2018-ban is a jobboldali konzervatív erők győzedelmeskednek a választásokon hazánkban, akkor a rendszerváltás óta először fog sikerülni kormánynak az, hogy egymás után háromszor is szövetséget kössön választóival. A Fidesz azonban nem dől hátra azzal, hogyha megnyeri a választásokat, azon dolgozik most is és fog dolgozni akkor is, hogyha újból feljogosítást nyer képviselőivel együtt, hogy Magyarország valamennyi lakója is nyertesnek érezhesse magát, szeressen itt élni, a nemzet részének vallja magát.

Magyarország 2010 óta szívós és hathatós munkával felküzdötte magát mind gazdasági, mind morális szempontból. Egy államcsőd közeli, IMF-től függő helyzetből évek alatt hozzáértő szakemberek a Visegrádi négyek egyik méltó tagjává tették hazánkat, ahová immáron többen térnek haza, mint amennyien elhagyják annak érdekében, hogy valahol idegenben csinálják meg a maguk szerencséjét.

A beszéd ugyancsak fontos vetülete az volt, hogy szemben a nyugati trendekkel nekünk, itt Közép-Európa szívében meg kell maradnunk értékeit, vallását és kultúráját, és nem utolsó sorban nemzeti tudatát megőrző és továbbörökítő közösségnek, ahol nő a nő, férfi a férfi, és mind a család, mind a gyermek központi szerepet kap a mindennapok sodrásában.
A történelem folyamán annyiszor nyomtak el minket korcs ideológiákra épülő birodalmak, most lassan huszonkilenc évvel a rendszerváltás után, ismét farkasszemet kell néznünk olyan zsoldosokkal, akik semmiben sem hisznek, és oly mértékben korlátozottak, hogy kiferdített és kicsavart elgondolásaikon túl a józan paraszti ész diktálta tetteket nem képesek elfogadni.

Bár a Fidesz 1988-as megalakulása óta a politikai viharokban formálódott, és az elmúlt évtizedekben Európa egyik legnagyobb és legeredményesebb pártjává nőtte ki magát, nem szabad tagjainak elfelejteni, hogy a szellemi és a lelki alapokat, amely mozgatja ezt a nagy szervezetet, bizony ápolni kell, és példát kell venni a jelenlegi baloldal és az utóbbi évek során eltűnt pártok esetéből, hogy a marakodás és a békétlenség nem jó tanácsadó.

A fenti gondolatok tükrében kívánok mindenkinek eredményes felkészülést az előttünk álló kampányidőszakra! Legyünk részesei a történelemnek, és ne engedjünk a Herderi-jóslatnak! Váljunk ismét a keresztény-zsidó Európa ledönthetetlen bástyájává!

https://reaktor.blogstar.hu/./pages/reaktor/contents/blog/44744/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?